vrijdag 9 september 2011

Lekker ouderwets!

Men neme naar smaak en benodigde hoeveelheid:

Rundvlees
Ui in blokjes
Hele Knoflooktenen
Courgette in blokjes (of aubergine,champignons..)
Rode Paprika in blokjes
Klontje bakboter
Scheutje olie
Schepje koffie
Toefje gedroogde Dragon
Vleeskruiden naar smaak/zout en peper
Gekookt water

Een braadpan met deksel

Lekker veel tijd!

Smelt de boter met het scheutje olie in de pan, laat dit heet en lichtbruin worden.
Doe het rundvlees erin en laat aan weerskanten bruin worden.
Doe de knoflook,ui,paprika en courgette erbij en bak licht aan..
Doe het vuur laag en strooi de koffie en de kruiden erover en schenk het hete water erbij zodat het onder water ligt. (geen koud water, dan schrikt het vlees en wordt het taai!)
Deksel erop en op een laag vuur laten sudderen, toch wel een paar uurtjes tot het vlees lekker zacht is!

Haal het vlees uit de pan en wrijf met een lepel de groenten fijn in het braadvocht, heb je gelijk een lekkere saus!

Heerlijk bij dit vlees is rode kool en vers gemaakte aardappelpuree!

Wat gaan wij smullen vanavond!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen