maandag 21 februari 2011

Blij op je bord

Toen ik vanmiddag wakker werd had ik trek en lag te bedenken wat te gaan eten vanavond...nog een keer zuurkool ofzo schoot er door mijn hoofd...

Later liep ik langs de groentewinkel hier vlak bij en kreeg het antwoord gepresenteerd:

Raapstelen 2 bosjes 1,98

Het water liep me al in de mond, vroeger aten we die ook wel eens, Steeltjes Stamppot noemden wij het..

Ze zijn er maar 2 weken per jaar en horen voor mij onlosmakelijk bij het voorjaar, heerlijk!

Zoals Wikipedia zegt: Raapstelen of bladmoes is een groente waarvan het jonge blad en de bladstelen gegeten worden. Het is een snel groeiend gewas dat in het voorjaar gegeten wordt.

Recept Steeltjes Stamppot: net als rauwe Andijvie Stamppot maar dan met de rauwe raapsteeltjes in stukje van 1 cm gesneden, simpel!! Lekker met spekjes en rookworst!

Eet Smakelijk!!

1 opmerking:

  1. hahahahahahaha ik ben de eerste!!!

    maar waar smaakt het naar? ik ken het niet!

    gr Baukje

    BeantwoordenVerwijderen